Susu ibu bila banyak keluar ?

Saya skrg bru lepas melahirkan baby usia 20 hari..bila ya susu ibu bnyk kluar ? Skrg hanya kluar 1oz ataupun kdg2 dapat 2oz je 😅 baby pulak jenis mnum susu 3oz #seriusnanya

6 Các câu trả lời

awak kena kerap bg rangsangan dkt breast awak. semasa baby menyusu buat breast compression utk melancarkan pengeluaran susu badan awak. selepas baby menyusu buat urutan marmet selama 2min. marmet ni dpt mengoptimakan pengeluaran susu badan awak dan dpt mengurangkan risiko terkena block duct atau bengkak susu. cuba check lekapan baby awak dh betul ke tak. awak pam selepas baby menyusu ka? atau mcm mana? boleh cuba check size corong pam awak juga. penggunaan mode pam awak mcm mna? awak pam selama berapa minit?

Sis boleh cek cara sis bg susu kat baby mcm mana.. kalau nak df, baby akan mnum susu on demand.. kalau btl cara susukan baby biasanya mmg susu keluar meriah. Kita pun kena jaga pemakanan dan emosi jgk.. sy start 7 bulan lg susu dah mula keluar..

dalam hari lagi bagi je fully breastfeeding. cara check baby cukup susu ke tak boleh google je . dlm app ni byk dah yg share . susu yg di pump keluar takkan sama yg baby sendiri pump masuk perut dia. jd jgn sesekali ukur jumlah susu dgn pump

first day dah byk.. sya msa ank first , pregnant 7 bulan susu dh mula kluar tapi bby bru 4 buln susu drop sbb sya kerja msa tu.. ni tgh pregnant ank kedua belum tau lagi

Kenapa kerap bg susu, lepastu pump. More demand more supply sis

Hi, saya sejurus melahirkan dah banyak susu. Puan bottle feeding ke?

2y trước

Ye, betul. Anak pertama. Saya direct feeding. Tak pernah check berapa oz. Sebab saya bagi ikut demand. Saya start pump bila usianya mencecah sebulan. Itu pun untuk stock sebab saya bekerja. Sekarang pun masih lagi direct feeding. Pakai botol hanya pada waktu saya bekerja sahaja.