Mimpi

Saya sering mimpi pelik sejak hamil ni. Kebiasaannya mmpi hantu.. Ada tak yg alami seperti saya?

33 Các câu trả lời

Sy pun. Pregnant yg dlu lagi teruk sebab sy mimpi nmpk janin tu. Tup2 bberapa hari kemudian sy keguguran. Lepas tu sy berubat dgn ustaz utk buat ruqyah. Skrg mimpi2 pelik dh kurang tp masih ada. Tp ustaz dh ajar sikit cara2 utk hilangkan gangguan. Sebelum tdur tu kebas dlu tmpt tdur smbil baca 'la hawlawala quwwataillabillahila'liyyila'dzim'. Dan baca ayat kursi dan 3 kul sblum tdo.

Saya ada bca yang pregnant women akan selalu dapat mimpi yang bukan2 sebab body kita selalu rasa sakit lenguh cram , so automatic otak kita akan lemah sebab tu mimpi yang bukan2 . Dan lagi satu perempuan mengandung juga sangat lemah spirit sebabtu kita sentiasa zikir , solat banyakkan baca doa untuk hindar benda yang tak elok dalam badan kita .

Memang ada jenis jin yg suka kacau ibu mengandung. Ibu jaga solat, jaga kebersihan, jaga hubungan dengan Allah, minta perlindungan dari Allah. InsyaAllah selamat. Allah Maha Kuat, benda tu tak mampu buat apa2 klau Allah tak izinkan. Ustaz2 cakap slalu dia muncul sebagai perempuan berambut panjg dalam mimpi.

Saya sampai pegi berubat sis. Sbb 1 minggu 2 3 kali mimpi mcm2. Rupa2nya betul. Dia nk jaga baby dlm kandungan saya ni. Alhamdulillah lepas mandi air daun bidara buat apa ustaz suruh. Lama2 dia pegi balik kat tuan yg jaga dia.

4y trước

Fuhhh ngeri dgr

sy slalu mimpi mkanan yg sy nk mkn.. tp bila bangun tu x lalu plak nk mkn.. tp ade pnah skali mimpi ngeri, ade org hantuk kepala dye dekat lantai depan mata sy, then bunyi mcm pecah.. ade darah...terus sy terjaga..

Sayapun tiap malam mimpi buruk sis ... mimpi ex la,mimpi gugur, mimpi kena banjir lah...banyak mimpi sy .. tapi sebelum tidur pun saya baca doa...tak tau knpa boleh mimpi pelik jak ni😂😂😂😂

4y trước

Haha sama ngn sy. Mimpi horror betul. Pagi tu siap cte kt suami. Suami kata merepek je mimpi time ngandung ni 😆

Sya lak xmimpi hntu, tpi xtau la asl slalu dpt mimpi laki kite kne kcau ngn mak janda...🤣🤣 Bile bgitau hubby, hubby ckp mainan tido jek tu xpyh dok pikir...😅

Mimpi hantu eh.. tak dapat nk ditafsirkan.. tapi klau mimpi masuk tandas.. sila cepat2 sedar, jgn masuk walaupun tandas tu free or disadur emas...😅😅😅😅

4y trước

Knpe

Hari tu saya mimpi kuntilanak dia masuk dalam saya punya selimut sbb sehari sebelum mimpi tu kat tingkap bilik sy ada yang ketuk2 3 x dalam pukul 9 sampai pukul 10

4y trước

🤭🤭 lepas ni xnak lg duduk seorg2 dalam bilik dan sebelum tidur jgn lupa baca doa dl

Mmg selalu mimpi pelik .. suami cakap mmg syaitan suka gngu ibu yg tengah preggy so time nk tido to pasng ayat ayat Alquran insyallah tido akn lena