Kencing manis , Prenancy , Insulin

Saya semenang nya sdh ada kencing manis sblm pregnant, skrg mengandung twins dan bacaan bsp ttp stabil.. boleh share tak apa2 tips supaya maintain bacaan ya.. sb mggu depan doc dh nk start bgi insulin.. bahaya tak utk kandungan

1 Trả lời

sis login fb,cari kelab pesakit kencing manis/diabetis. tanya la apa ja,dlm group tu ramai doc dan pesakit gdm/kencing manis. ikut nasihat doc,itu yg terbaik utk situasi sis. mcm sy,doc hanya suruh diet shj dan tak perlu ubat atau insulin sbb pankreas sy masih berfungsi utk turunkan paras gula dlm darah walau pun tanpa bantuan ubat dan insulin.