Normal ke baby dah 2bulan 26hari still terjeluak atau muntah lepas susu?

Saya selalu bagi baby saya minum susu 125ml..kalau bagi kurang baby nangis macam x cukup susu..tapi lepas bagi susu tu mesti terjeluak atau muntah sikit..normal ke? Dari newborn baby minum susu dutchbaby..baby ada masalah lain or baby tak sesuai minum susu tu?..nak pendapat dari ibu² semua.. #firstmom

12 Các câu trả lời

lebih kurang 4oz ya. mungkin sebab overfeed. dan mungkin baby nak ngempeng je. maksudnya dia tak nak pun susu , tapi lebih nak hisap sesuatu mcm puting untuk dia tenangkan diri. sebabtu dia nangis macam tak cukup susu. padahal takpun. maksimum baby 2 bulan dalam 90ml dalam 3oz. jeluak is normal. tak normal kalau setahun pun still jeluak. kalau kerap sangat jeluak lepas susu means overfeed

125ml bg sy, banyak sebab baby baru 2 bulan lebih. anak sy 2bulan 11hari minum dutchbaby juga. sy bagi 90ml, kdg 100ml (ikut sukatan botol), 3 sudu cukup dah. jgn terlalu cair dan jgn terlalu pekat. baby nangis ada sbb lain, maybe perut dia tak selesa ke, pampers/ mgantuk minta di dukung. klu overfeeding, anak sy akan muntah.

125ml tu sgt bnyk untuk baby 2bulan awk. baby umur bgni ni dia x tau dia dah kenyang or apa sbb tu bila kna bagi dia akan minum je. baby nangis bukan sbb lapar je, ada bnyk sebab kdg dia x selesa, kdg dia nak kna dukung dan bnyk sebab dia. Dia jeluak tu pn sbb overfeeding jg 125ml ni around 4ozlbh klu x silap bnyk sgt..

tu tanda overfeed dear. selagi awak offer mmg baby akan minum sbb dia xtahu bila perlu stop. baby menangis bukan sebab dia nk susu sahaja. itu cara baby nk berkomunikasi dgn awak. boleh jadi perut baby tak selesa. boleh jadi pampers penuh

Kalau dah jeluak tu maknanya anak dah overfeeding . 125ml tu terlalu banyak untuk baby 2 bulan . Lepas susu cuba sendawakan anak supaya perut dia tak rasa sebu atau tak selesa

bby ada masalah lain. 2mth should be feed around 90ml per session. rajinkan urut2 bdn, perut, kaki bby especially after mandi. then after feed wajib sendawakan.

overfeeding tu. baby saya pun minum dutchbaby juga. saya bagi 60ml/90ml je sekali minum. lebih dari tu risau muntah balik.

bannyak nya bb newborn ni minum kerap but dlm portion 2oz gitu. overfeed bila baby jeluak balik tu.

Terlampau byk 125ml untuk bayi seumur tu. Ank sy 2tahun pun minum 120ml. Overfeeding dah tu.

over susu tu sis bru 2 bln kn bby nak sesuatu tu coba bgi cucut bgi bby tenang