Ruam pada badan ketika mengandung

Hi, saya sekarang sedang mengandung anak yang pertama. Sekarang saya 29minggu. Nak tanya ada tak ibu2 yang mengandung di sini mengalami kegatalan ruam(rashes) pada badan, macam saya habis naik bintik2 merah dekat belakang badang, belakang pelipat kaki, betis, bila time gatal tu rasa nak ambil garfu garu. Memang tak tahan sangat. Saya dah cuba basuh dgn air panas dan garam. Tapi lega sekejap. Ibu2 ada cara tak utk atasi atau hilangkan rasa gatal ni. Saya sertakan contoh gambar sekali di bawah;

Ruam pada badan ketika mengandung
41 Các câu trả lời

sy pun mcm ni.. tp celah ketiak ngan celah lengan.. sy gtau nurse . dia cdgkn beli cetaphil,pas tu ada jg klinik bg ubat sapu... tp sy x guna ubat klinik.. sy beli cetaphil... skrg xda dah gtl2 tu