Tidak minum susu

Saya sekarang dah 22w1d . Saya tak minum susu langsung sebab tak tahan dengan susu walaupun susu coklat . Apa boleh ganti dengan susu ye?#ingintahu #pleasehelp

11 Các câu trả lời

Kalu cheese puan boleh makan? Rasanya susu ni mcm untuk calcium intake + other nutrients yg ada je. Takpun bila ada check up nnt puan boleh tny doc utk alternatif lain.

janji puan penuhi semua gizi insya allah ok la tu...biasa susu di galakkan untuk yg mempunyai alahan muntah teruk sangat yg tak boleh makan lngasung tu

Try tanya dekat farmasi. Ada calcium cube jual. Telan je sekali sehari. Takut gigi awak n tulang effect nanti. Sbb baby dah ambil calcium awak...

pernah tnya nurse sbb memang tk boleh telan susu tepung semua , dia bgtahu amik makanan tenusu macam tempe , tauhu ,soya ,kekcang berkaitan

blh ambil pil calcium. beli kat farmasi. obical nama dia. makan sebiji sehari. apa2 consult doktor dulu ya

kalo tak blh minum susu minta doc ubat calcium, sbb calcium penting utk perkembangan bayi

Cuba sis Dutch lady low fat dan kurma buat jus,200ml susu,3biji kurma

boleh mkn pil kalsium...cari kat farmasi, saya pon mkn pil kalsium

susu kotak Dutch lady pn blh full cream ..nurse penh gitau saya

ubat kalsium sis