Apa saja tanda-tanda bersalin.

Saya sekarang 37minggu4hari. Kedudukan baby juga sudah di bawah. Persoalan saya, normal kah kalau perut rasa tibatiba sakit. Tapi sakit dtg sekejap2 saja. Apa kah itu tanda2 mahu melahirkan? #bantujawab

2 Các câu trả lời

Boleh get ready mummy, sbb week dah matang dan bila² baby boleh keluar. Cuma kena perhatikan je tanda² nak bersalin. Pantau juga pergerakan baby. Boleh guna apps yg boleh tgk masa contraction juga atau catit sendiri tgk jarak masa. Selalunya contraction betul sakit dia mmg betul² sakit dkt bwh mcm senggugut tapi sakit lagi, kita rasa mcm seolah nak meneran kalau bukaan dah besar, rasa nak terberak. Contraction betul ni akan kerap, walaupun sekejap tapi kerap kesakitan yg next tu. Jarak dlm 2-3min je, tu mmg better cpt pergi hospital.

2mo trước

baik sis. Terima kasih jawapannya. 🙏

klau kjp2 tu contraction palsu

2mo trước

oh okok.Blh tahu kah kalau ada contraction palsu sudah. boleh di agak2 kah berapa lama lagi akan branak?