Bukaan 1cm berapa hari ekk???

Saya keluar lendir haritu. Banyak kali kena contraction palsu. Sampai hospital okay pulak takde contraction. Doc check jalan dah ada bukaan 1 cm. Ni dah hari ke 4 , takkan masih 1cm ek? Tak beranak2 lagi pun😅 Seram jugak ni sbb esok kena serah diri ☺️ taknak bersalin paksa kalau boleh

5 Các câu trả lời

Mcm sya dlu anak kedua, keluar darah masa kencing. 31/5 masa tu.. due 4/6. pagi 3/6 sya pergi hospital untuk check up sbb dh masuk due belum ada rasa sakit ke apa. Smpai kat hospital, nurse tua marah sbb dia cakap, dekat sini bkn untuk check up, sini untuk branak. hahaha.. Lepastu dktor cek jalan, dh 2cm. dktor ckp nk bagi ubat untuk buka jalan. Sya pun masuk wad.. tngh mlm tu cntraction pun menyerang.. akhir nya sya branak juga pukul 3 pagi 4/6 tu. tak jadi dh nk masuk ubat untuk buka jalan.. cun² kena due. Skrang anak sya dh 3 tahun🤭

Kena tengok condition juga. Semua orang tak sama. Sis try la google2 cara nak cepatkan bukaan ke. Macam pengalaman saya, 1cm seminggu. 😂 dr kata sangat slow progress. Saya dah overdue masa tu. And graf ctg pun dah menunjukkan ada contraction kuat tapi saya tak rasa dan jalan tak buka. Sebab takut baby distress, terus emergency czer. 🥹

Sama mcm saya. Tapi saya bukaan 2cm masa 37w. Takde contraction kuat ngan air ketuban tak pecah lagi. Gi hospital tp doc suruh balik dulu. Harini 38w. Dh seminggu dah.

2y trước

Ikut keadaan rasanya. Kalau bukaan 2cm tp doc cek graf ada contraction dh blh jna thn wad dah

Sy 1cm dh kena admit wad terus. Tp mungkin sbb mmg dh overdue. So on induce belon utk cptkn bukaan, dh 4 cm baru tolak LR. Dkt LR smbung induce drip

lama juga mcm sy. sy bukaan 2cm dari 36w2d, skrg dh 38w belum beranak. tgk bdn masing2 kot