Hi

Saya pregnant sekarang 3bulan lebih. Dulu masa kandungan 6 minggu pernah masuk hospital sebab muntah teruk sangat. Diaorang ada suruh buat buku pink tapi sampai sekarang tak buat lagi. Hmm seminggu lebih ni dah saya tak makan nasi, takde selera langsung. Makan pun Maggi jerr. Cam mane haa? Risau laaaa kalau makan nasi memang nak muntah. ??

23 Các câu trả lời

Saye 2 hari brturut2 mkn mggie tapi maggie goreng..trase sngt..suami kate klu xbleh telan mkn jelh wat isi perut..cume jgn mkn skmolh..skrg da 4bln lbih

Try makan bubur mcd atau mash potato kfc. Saya cuba tu sebab makan nasi dah tak lalu, Alhamdulillah kenyang dan boleh bertahan.

Xpe la xblh mkn nasik alahan kan.. jgn biasekan megi je.. beli la sayur² ke buah² ke buat ratah².. 💪💪

5y trước

Sbb artu sy xleh mkn jgk.. duk mkn megi smnggu direct.. berat turun..😬 n sian kat baby

Makan la roti atau buah ke.. cuba cari makanan yg awak boleh makan selain maggi..atau minum susu ke

Tk blh mkn nasi mkn buah naga pun blh cz kaya akan karbohidrat n sumber vitmin lain ny..

Alahan mcm mn pun sis kena bukak buku pink jugak.. Tambahan lg skrg dh 3 bulan lebih..

cuba makan veloxin... saya makan tu tahan muntah dan loya..

Saya sampai 5 bulan makan bihun sup dgn buah je sis. So sad..

Sya punya mak dri awal mengandung smpai 7ulan x mkn nasi....

Lebihkn sayuran.. nasi x ambil pun x apa...