10w takde selera makan

Hi mommies, saya dah 10w sepanjang pregnant 10w ni saya cuma boleh makan jajan, maggi, nugget, minum air milo, air gas. Semua boleh dikatakan yg tak digalakkan. Saya dah cuba paksa makan nasi, tapi tak boleh. Auto muntah. Tengok nasi pun saya dah muntah 🥹 macam mana ye. Boleh ke saya makan makanan yg tak digalakkan tu. Risau tapi memang itu je yg saya boleh telan 😔

2 Các câu trả lời

kalau boleh elakkn junk food dgn process food mcm nugget maggi tu. sesekali ok. sy mcm awk, tgok nasi je loya. mkn sikit lebihnya muntah jdi kosong blik prut. awk try error smpai jumpa mknn yg boleh terima. cuba buah² tmbikai ke epal ke.. atau mkn kurma, kismis.. cuba jgk bihun mee jnji ada karbo sikit utk tenaga awk. doc di kk nsihat sy jika roti shj yg boleh makan, makan la jnji jgn biar perut kosong nnti lgi teruk muntah msuk angin.

better try cr makanan yg brkhasiat sbb bby br nk build part tertntu sblm jd bby yg sempurna perlukan makanan yg berkhasiat... kena try n error mcm bubur nasi ke.. bihun sup ke yg ada letak sayur sayuran dan yg bdn kita perlukan serta bby perlukan . mg dpmudahkan segalanya aamiin

5mo trước

Saya ade jugak makan roti, buah buah. Hari hari saya ade makan buah buahan. Hati nak makan nasi, tapi tak boleh telan. Sedih rasa 😭