Allergic Zincofer

Saya pregnant ke 3 ni kerap pening kepala dan darah rendah. So, doc bagi saya zincofer, ubat tambah darah. Saya tryla makan, tp btul2 berape minit lepas makan tangkap pening kpala terus then muntah2 yg dasyat. Muntah tu memang dia menolak segala isi perut. Smpaikan dah xda benda nk dimuntahkan tp still lagi xlega muntah tu. Tu ke makna ye allergik ubat tu? Sbb sy xpernah makan, dulu makan obimin/iberet tu je. Xda masalah mcm ni.

4 Các câu trả lời

saya pun makan zincofer.dr sruh mkn dgn jus so sy mkn zincofer tu dgn buah epal hijau @ buah jambu batu alhamdulillah ok..klu mkn ubt tu slepas srapan jarakkan 2jam..

bukan allergic, badan kita xsesuai dgn ubat zincofer tu, saya pun sama mcm awak, saya g klinik semula bgtau Dr minta tukar ubat so Dr kata ok dia tukar ubat

bukan. allergic ubat lain. mungkin bdn awk xsesuai nk mkn zincofer. better continue mkn ubt tmbh darah yg biasa awk mkn sahaja.

bagitahu nurse.. doktor tgk nti tukar ubat ke apa