Perut kecil

Saya pregnant dh 5bulan ..tapi perut nmpk kecik... Bila g check dekat klinik ad la mulut2 mommy2 ckp yg diorang baru 3 bulan tp perut dh besar x mcm saya ni...dengar diorang ckp mcm tu pon stress dh rasa..🥲😭 Boleh bg tak kata2 motivasi sikit dekat saya ni..help

58 Các câu trả lời

Tenang2 je ye, saya pon perut kecik. Da nak masuk 6bulan baru nampak perut tu besar sikit. Yang penting kita makan yang berkhasiat dan perkembangan baby okay. Saya pon memula overthinking juga, sebab orang dok tanya perut kecik la apa la, lepas tu bila scan semua okay cantik, doctor pon cakap semua okay so xyah risau. Enjoy je motherhood journey kita ni 😁

saya 5 bulan jgk. perut kecik wlaaupun pregnant yg ke 4😁.sy setiap kali pregnant mmg perut kecik🤭.tp alhamdulillah bby ok je ..lgpun fizikal sy rendah.dh 7 8 bulan bru nmpak perut. ..perut kecik pun mengah gak uiii 😂.lebih2 lg time baby mengeras..jgn risau sis asalkan bby sihat kt dlm..takkan smua org pregnant nk kena perut besar2🤭

dont stress mommy. first pregnancy biasa la excited nk tgk babybump kan. tapi, as long baby sihat je dah cukup. bila jadi ibu ni, itula nikmat yg sgt terkata dapat anak sihat tubuh badan. dont worry lah pasal baby bump tu. nanti dah trimester 3 tu besar lah tu. perut besar ke tak bukan penentu baby pun. enjoy the journey, jgn stress.

apa yg seronok sgt perut besar.. 😂 biarlah dia org nk ckp perut dia org besar dik.. mengandung pun dah kira nasib dik.. bersyukur jelah x pyh nk stress2😂.. kalau sy akn ckp, ye comel mcm sy kan kan.. hahaha.. sebut alhamdhulillah depan dia org, ckp perut pun aurat sis, syukur x memboyot besar nti ssh nk tutup perut.. 😊

Relax je sis, sy 6bln pun org xprasan.. 7bln pun org ingt tgah dlm pntang sbb masa tu pkai stokin dgn kain batik 🤣 ada yg ingt xpregnant.. 8bln baru naik tggi sikit.. sbb bby dah start naik 200g seminggu(lebih kurg la).. masa tu mesti risau bby besar kalau ank first.. enjoy je kalau perut xnmpk,, apa yg penting bby sehat !!

Saya pregnant 5bulan, perut mmg dah nampak tp sebenarnya dah mula x larat nak jalan. Cepat mengah. Kaki pn klo byk jalan jadi bengkak. Saya ni rendah je orgnya jadi bila pregnant bawa perut baru 5bulan dah mula x larat. Belom lagi nanti lagi makin sarat nanti mcm mne. Awak jgn risau lah.. yg penting awk dan baby sihat

Sis, dlm hidup ni kalau melayan mulut org ke perangai mnusia ni xpernah nya habis. Buat pekak je la. Kita yg bw baby, kita yg checkup kita keluaq duit, masa kita bukan nya depa. Buat xtau je. Teruskan hdup mcm biasa. Janji kita dan baby sihat. Senang apa perut kecik, nt lps bersalin nmpk slim mcm anak dara lg.. hehe

2y trước

yes btl sis..klu besar susah payah nak turun kn berat bdan nnti..jdi xpayah lh nak hiraukan apa org ckp..janji baby sihat membesar

Jangan stress kan diri utk perkara yg remeh ya sis. Lain orang lain2 besar kecil nya. Saya ni hamil 5 bulan juga tapi orang kalau tengok confuse pregnant ke buncit sebab saya ni gemuk 😂 Kita layan kan aja tapi jangan sampai emosi terganggu okay. Yang penting baby di dalam kandungan tu sihat dan aktif 😁

Perut kecik salah perut besar salah. Suka hati je nak kondem orang sbb nak sedap kan hati sendiri. Itu lah manusia. Mulut cakap pakai lepas taknak langsung guna otak fikir perasaan orang lain. Sabar ya awak. Just enjoy the journey. Yg buruk tu persetankan je. Manusia mana pernah puas hati.

Anggap satu kelebihan bila perut kecil, asalkan sihat dan air ketuban cukup. Seronok apa, tak pening nak cari baju dan lepas bersalin pun baju2 yg dipakai tu tak la banyak sgt terbazir. Boleh pakai harian lagi. Hihi fikir mulut org sampai bila pun x habis. Biarkan je. Dah mulut dia kan.