pp type ii...uri di bawah

saya pregnant dah 34w..dan disebabkan uri kt bawah doc sarankan stay kt hosp sampai lah 37w... kena bed rest la plak... xtau dah cara apa nak buat lagi... sujud lama2 pn tgah buat skrng...setengh info kata minum minyak kelapa dara as syifa tu..mnjadi x yer?

4 Các câu trả lời

Ikut ja apa kata dr..uri d bawah mmg kena pantau habis..jln sikit berdarah..duduk lama terus berdiri pun blh berdarah...x dah mkn2 benda bg uri naik atas😅😅😅..

Xpe . Skg klu uri at bawah akn ada dokt pakar . Bile dh tibe masa dokt akn cuba pusingkn posisi uri tu . #pengalaman dari lahirkn ank no3 .

5y trước

sehingga skrg tiada doktor pakar yg boleh memusingkan uri .kecuali baby breech, doktor pakar akan pusing baby mnggunakan kaedah ECV, kalau ecv failed mmg akn c-sect.. keadaan uri d bawah yg d kesan d awal kehamilan cuma akn d pantau bila kandungan besar sikit sekitar 28w utk confirmation. sbb bila rahim membesar ada kes uri smakin keatas tidak mnutupi keseluruhan pintu rahim dan boleh brsalin normal atas pantauan doktor.

alhamdulillah 36w sy dh blh kluar hosp sebab doc scan ckp uri dah naik... 38w bersalin...semoga semuanya selamat

5y trước

type 2... detect bila dh 36w... sebab sblm ni ok je... tp alhamdulillah sy dh slmat bersalin..

Allah.. semoga dipermudahkan urusan sis💪💪💪