Boleh makan ubat cacing ?

Hi saya pregnant anak first dah 13 weeks saya nak tanya boleh ke makan ubat cacing ada tak pengalaman ibu ibu diluar sana makan ubat cacing ketika pregnant sebab harini saya buang air besar macam keluar cacing gelang tu 🤮 #pleasehelp

6 Các câu trả lời

Sila dapatkan nasihat Dr. Ada jenis ubat cacing yang tidak selamat dan selamat untuk ibu mengandung. Daripada puan bertanya disini, seeloknya dapatkan nasihat Dr untuk keadaan seperti Puan (macam keluar cacing gelang). Sebab kita takut puan ada kesan2 lain (contoh anemia, preterm delivery).

Setahu sy jenama femes tu mmg tulis label sekerasnya, ibu hamil dilarang mkn. Xtau lah kalau ada ubat cacing yg sesuai , kena cek btl2

Rasanya x boleh makan ubt cacing. Pernah jgk nmpak soalan mcm ni, ramai ckp xboleh..

segala pngambilan ubatan kne consult doc time peknen ni

Kena tanya doktor dulu untuk prescribed

Tanya pharmacist