normal ker tak

saya pregnant 7week+ start dari semalam saya keluar keputihan berwarna coklat.. tapi sakit perut semua xde.. smua nyaa okay..

15 Các câu trả lời

Better sis pergi klinik atau hospital.. Saya dulu sampai 5 Hari kluar coklat2 tu.. Mula2 gi klinik swasta, scan semua okay, doktor masuk mulut itik untuk cek Kot2 ade bukaan rahim, Alhamdulillah xde.. Doktor bg ubat kuat Rahim dan kene bed rest.. Sbb saya jenih jalan pon mcm berlari😅 tp masih kluar jugak coklat2 tu.. Then Hari ke 3 saya pegi kecemasan sbb xpuas hati sbb masih ada lg.. Doktor buat benda yg sama.. Cuma ade luka sikit kat dinding rahim.. Mungkin sbb tu kluar coklat2 tu... Kakak ipar doktor, so dia kata kadang sbb Dr implantation and normal je untuk yg baru pregnant sama jugak mcm misi kk kata.. Tp ada jugak yg tanda2 nak gugur... Saya risau tp Cuba fikir positif dan seminggu bed rest Alhamdulillah hilang... Setiap Hari saya baca doa elakkan keguguran sambil usap2 perut... "wahai Allah, Tuhan yg menahan langit sehingga tidak jatuh menimpa bumi, Engkau kuat kan lah janin dalam rahimku ini supaya ia tidak jatuh sehingga cukup bulan nanti"... Saya pon still baru lg, saya Harap kita Sama2 positif dan kuat yee... Panjang pulak.. Hee

Spotting bleeding tu sis.. Sbb sy pon pnh cmtu.. Sy igt kputihan wrne coklet. Tp trdetik jgk dlm hti tk pnh kpitihan smpai cmtu.. Bgitau ke makcik yg krje nurse die sruh gi spital.. Rupenya tu bleeding tp tompok2 n wrne coklet cair

saya mcm tu jgk. seminggu lbh nk 2mnggu jgk, pekat warna coklat nya. tp alhamdulillah normal, dr stu lah twu prgnt😂 google2 tanda awal prgnt. tp kalau berlarutan kena pg klinik utk kepastian. lain org lain situasinya

normal kalau keluar warna coklat tu dalam sehari atau dua hari. kalau berlanjutan sampai berhari- hari takut tak normal.. better g klinik. biasanya dr akan terus scan nak tengok ok ke tak.

Sis klu blh terus g klinik....sb pengalamn sy dulu 3hari keluar berwana coklat ..pastu sy keguguran...kesilapn sy sb xg klinik cpt2....tpi masa tu memng sy dh rasa sakit pinggang sikit2

5y trước

same la sy bru je keguguran baby twins pulak tuu... First baby

Spotting maybe. Saya masa awal pregy dulu kluar jgk, 7 hari. Mmg risau sgt sbb baby first. Tp bila p check alhamdulillah tkdk apa. Cuma kena berjaga2 ja. Skrg dh 36w. 🙂

Sy pon pernah dlm 3 hari, tp sikit je tak penuh pantyliner, so takde ape, tak pegi klinik pon, awk monitor dulu, kalau makin byk, pergi klinik terus ya

Tp saya ada masa 13hari lg period tiba2 kluar tu lendiran coklat ..knpa tu yaa.check upt cfirmlh tk nampak lgkan.. Sy tkmau kecewa 😔

4y trước

@secreat ko pn xpndai sgt rupe nye tp nk komen org mcm ko bgs..wtf..semoga Allah beri hidayah kt ko...

Insyaallah normal sis.. saya kena bed rest selama sebulan sebab spotting

Apa2 pn p jmpa doktor