PERUT KERAP MENGERAS TAPI BABY MASIH AKTIF

Saya pregnant 36 weeks 4 days. Normal ke kalau perut kerap mengeras tapi baby masih aktif? Tanda2 lain setakat ni tak ada. Adakah itu dinamakan false contraction? Ada yang pernah alami mcm sy?

2 Các câu trả lời

Saya 37minggu 3hari...perut kerap mngeras ...selang 10-20minit .mngeras lg..kdg2 dsertai skit spt sngugut tapi dlm seminit dua mcm tu je..x lama...tnda2 lain pun msh blum ada..

Ya, false contractions jika tak kerap dan tak disertai dengan sakit pinggang