35 weeks 4 days

Hai mommy, kalu perut kerap mengeras dan sakit pinggang. Tu tanda contraction ke? Dlm setgh jam akan mengeras 2 kali mcm tu. Pastu start smlm sakit sgt pinggang 😌 tanda false contraction ke?

5 Các câu trả lời

saya 35w6d sama mcm awak, dlm stgh jam 2 kali perut mengeras n ada sakit pinggang sikit. baru lpas jumpa gynae 2 hari lpas, buat CTG ada detect contraction dan tightening. kira dlm masa stgh jam buat CTG tu ada 2 kali perut mngeras. 1st tu detect contraction yg 2nd mngeras tu detect tightening. pastu terus dr. bg mc 2 mgu kena bedrest.

8mo trước

Takut sebab saya byk bergerak jer. Esok dah cukup 36 minggu. Kalu nak keluar. Boleh sgt dah 🤣

Saya pun mengeras seharian on off. Baby aktif jugak. Tapi xda sampai sakit2 Pinggang lagi. So x ke hosp lagi. Semoga dipermudahkan turun Tanda dalam masa dekat. ❤️🤲🏻

Sy 39w 3d, macam ni juga. Pegi PAC hari ni, bukaan baru 1cm. Doktor bagi balik. Jika nanti lebih kerap dan turun tanda lain, boleh pegi hospital lagi.

Sy Pon sama juga cm puan,nie klau dh xthan sngt Sy g hspital lah,tapi Baru 35w 3d.risau juga.

yaa