susu colostrum

Saya pregnant 32 week, nak tanya siapa yang tengah pregnant tp susu colostrum dah start ada? Uolls pam n simpan tunggu baby lahir or just lap2 je?

3 Các câu trả lời

Jangan dipam selagi baby belum lahir. Sebab susu colostrum tu la susu pertama yg akan dihisap terus oleh baby masa satu jam pertama dia lahir. Sis boleh google kebaikan susu pertama yg keluar untuk diberi pada baby. Sangat bagus untuk antibody baby

5y trước

Yang tu sy tak pasti kalau sis takut susu colostrum tu habis sebab meleleh saja. Sis refer nurse or doctor tempat sis check up. Apa perlu buat dengan susu yg keluar sendiri tu sebelum baby lahir.

Ye btl tu... Sbb katanya ransangan dr nipple blh mmpercepatkan kelahiran ke cmne tah... Tp cmtu la😂😂

Lap2 je.. jangan pam..dulu saya pun macam tu..dr tak suruh pun usik.. takut nanti awak early labor