Minum air gula

Saya pregnant 20 week. Esk kena minum air gula. First time so rsa takut. Ada ape2 tips tak bg senang minum air gula?

34 Các câu trả lời

Saya pun nervous nak pergi minum tu tapi apapun MIND SET kita. Take it easy, minum tahan nafas then bertahan 2 jam dengan aura positif .. InsyaAllah okey.

Tutup hidung, tutup mata, pastu sekali teguk je kalau boleh. Pastu diam je jangan cakap pape takut muntah balik kang kena minum balik 😂

Kalau saya masa telan tu OK je.. Tp masa nak tggu 2 jam tu haru... Pesan saya, standby minyak angin & yg seumpamanya untuk hilangkan loya tu..

sy pun sma minum haritu...nk tggu 2jm tu azab gk..tp suami support..lps je ambik drh utk result trus munth..nsib lps..😁😁

Sya dr mlm puasa xminum air putih lgsung.. Awal pgi dtg kk trus minum air gula mcm biasa.. Tlampau haus pula msa tu😂🙊

Entah la..kalau sya telan je..buat demi anak dalm perut...sebab kalau x mnum..kita x tau kita sngkut gdm...jangan muntah kan...

Amek yg suam2 panas tu dia kurang loya sket...tp masa dlu sy pregnant sy suka benda manis2...jd air gula tu rasa sedap je...

5y trước

Lg 1 tips..kte kan puasa...so anggap la kte tgh haus sgt...so 1 shot minhm habis...jangan minum sikit3 nanti muntah kne dtg lg repeat...

Minum sekali jalan. Jangan pause lama sangat. Confirm nak muntah nanti. Bayang tgh minum air yang best2 je. Goodluck sis

Mind set positif. Pegi awl utk dpt yg suam2. Sebenarnya ok je air gula tu, insyaallah puan boleh minum 👍

Masa minum tu mmg rsa nak trmuntah. Tapi tetap minum smpai abis. Tak sangka gelas besar 😅😅