Air ais

Saya pregnant 17 minggu sekarang . Boleh ke saya minum air ais masa pregnant? Sebab masuk second trimester ni sy rsa nak air sejuk je ?

25 Các câu trả lời

Sy plak suke kunyah ais , gie kedai kompem oder air teh ais , ais tu mesti nk kunyah2 , tpi at uma sy minum mineral jew ..

Minum air berais boleh je sis. Nanti masuk dalam badan temperature akan naturally sama mcm dalam badan juga.

Sy pn minum ais jgak start awal pregnant ank sulung smpai nk msuk ank no 3...no 3 ni bru 27minggu 4hri

5y trước

Sama lh sis..sy pn anak no tiga suka mnum air sejuk..😍

Thank you for all the response. Semoga semuanya dipermudahkan urusan untuk semua ❤️

Boleh. tiada pantang apa ketika mengandung. cuma amalkan pemakanan yg sihat.

Saya minum je sis . Minum air manis ais pon selalu . Tp selang2 la . Hihi . 😅

Boleh sya awal prnt sampai nk berank mnum ais kuar2 baby 3.48 kg

Sya kurang sngat mnum ais n air mnis bnyak mnum air msak je.

Boleh je... Mmg biasa klau pregnant ni cepat haus

Sama! Tkyh pantang. Selagi awk x batuk ok je.