Makan tembikai

Hi, saya pregnant 14w. Sebelum ni alahan sy teruk sgt2, tp lepas sy makan tembikai baru alahan mual muntah sy hilang tu pun xleh skip. Kalau xmakan tembikai sy mual balik. Jadi skg utk ubt kk sy xmkn xpe ke?

3 Các câu trả lời

mase sy ngandung anak no 1 pengalaman sy mcm sis jugak,ubat dri kk sy xboleh makan,dri ubat 3 serangkai tu,ke iberet,tukar ke obimin ,smpai ubat terakhir sy makan ubat zincofer,cerita ni pon ada rasa mual loya jgak. 🤗. sy xmkan pon ubat² tu, sy makan makanan yg boleh naik kn darah hb tu la. cth nye kerang,syur bayam,buah delima,buah naga,buah delima sy selalu makan first ngandung dlu. skrg ada beli pati delima gulsan tu,YaAllah tak boleh minum wak muntah belelah sy wak..

8mo trước

betul tu . . sama la dgn sy.

sama lah, saya sekarang consume obimin pluz baru kurang mual2. tapi make sure inform dr dulu.

8mo trước

Obimin awal2 sy dah mkn awal2, lembik mcm mayat hidup sy lps mkn. Bdn xnk trime ubat.

Usaha untuk makan ubat

8mo trước

Kalau lepas makan vitamin tu awak ada muntah2 ke, pening ke, cirit birit ke, inform nurse. Nanti nurse/doktor akan tukar vitamin yang sesuai untuk awak.