BLEEDING MACAM PERIOD

saya preg 5-6 week mcm tu , tapi keluar darah macam period , tapi xde sakit perut ke apa , pergi klinik doc cakap xde pape cuma datang scan lagi 2 minggu sebab janin xde lagi dalam kantung , ada yang macam saya tak ?

7 Các câu trả lời

sy pernah keguguran 7minggu dulu.. ciri2 nya mcm awk..ade kantung masa 5 week tp kosong & kecik.. mula2 keluar spoting coklat, lps tu keluar darah mcm period, darah fresh.. asyik sakit perut.. lps 2-3 hr berdarah (termasuk la darah ketul), dia mcm keluar kantung kempis.. lps keluar benda tu x sakit perut dah.. hospital sahkan complete miscarriage. pastu kantung yg keluar tu hantar ke lab,result dia tu bkn kandungan.. sy pun x tau lah lah tu sisanya ke apa.. kalau awk risau,sementara masih awal, cpt ke hospital ya..

1y trước

alhamdulillah sy g klinik , pastu doc scan ckap kantung sy bulat cantik lagi , cuma maybe rahim saya x kuat sbb tu bleeding , doc sruh sy bykkan bedrest je

Sama macam saya. sebijik. darah keluar mcm period tapi x sakit apa2. sama juga doktor cakap tggu 2 mggu. ni dah pergi scan lepas 2 mggu, still kantung ada tp kosong . dam perkembangan nya lambat 7 hari. sepatutnya harini 7weeks. tp td scan cuma 6weeks. doktor minta dtg lg 2 mggu lagi

Tapi kantung ada ye ?Skrg masih bleeding ?Kalau msh bleeding lepas tu ada gambar yg scan kat klinik tu, try pg emergency..mungkin blh tengok melalui TVS..sbb bleeding time pregnant nie tak normal lg2 darah mcm period tu..Tu je cara untuk kepastian sekarang nie

Saya dr 6 weeks sampai skrang 11 weeks bleeding, kadang byk kadang sikit, tp perut mmg xsakit.. setiap kli ada bleeding sy trus refer hospital, alhamdulillah baby okay je sampai dh 12 weeks dh harini.. fikir positif je okay, yg penting bedrest secukupnya

sy xpasti preg tak sbb ingat nk check sabtu ni. tp period dh lambat 13 hari, syak dh preg la.. tp hari ni bleeding. Test upt negatif.. 😓

1y trước

pergi klinik swasta , biasa klinik swasta dia akan cek detail , tp atas klinik jgk laa ..

kena g check hosp...sbb sy dulu mcm tu then etopik pregnancy

1y trước

#rahim

sis mcm mana skrg..sebb sya tgh alami skrg.

1y trước

saya g klinik swasta , scan kantung elok lagi , doc cakap rahim x kuat n dia bagi ubat kuatkan rahim untuk stopkn pendarahan ..