kata2 satu doa

Saya pernah marah suami sbb sy sdh stress dgn kerja dgn hamil first trimester. Plus suami sllu marah sy xdpt independent, cth, nk pg beli di kedai, nk minta dia temankan. Suruh htr ke satu tempat, dia rimas. Sampai saat kmi bergaduh sampai sy dikunci di luar rumah, berhujan mlm gerimis (hamil dua bulan masa ni). Saya sudah terlampau marah sampai sy cakap, saya xnak jaga baby ni, biar gugur sendiri. Rupanya sebulan selepas tu, baby dah mninggal dlm perut dan gugur sendiri. Suami skrg caring sgt dan pesan sy jgn ckp bukan bukan. Klu isteri rasa disayangi mungkin dia x ucap benda karut itu. Pada si suami, jagalah isterimu spjg dia hamil. Especially yg baru nk mgandung. Jgn sampai tiada rezeki lg

5 Các câu trả lời

😭 sedih bila dgr kisah sis..yup kata2 tu satu doa sis..ape yg berlaku pd sis n suami ade hikmahnye..smoga slps ni sis lebih kuat n berdikari tau..mmg mood org hamil mcm tu sis..mgkin yg ni 1st baby suami masih cari tune lg masa tu..so lps kjadian tu Allah dh bg dia kesdaran..smoga sis ade rezeki hamil lg lps ni..in shaa Allah..

5y trước

Ada hikmahnya. Moga jd ikhtibar kepada semua

Sy dh biasa bdikari dr skolah lg... Mmg mama abah ajar bdikari since kami adk bradik tadika lg.. Masa pregnant xbyk minta tlg suami melainkan yg xmampu... Yg blh buat sdri sy buat sdri... Kdg g tesco angkut 4 ank dgn tgh mengandung lg.... Ape pon jd jgnlah slhkan bby....sian dia... Dia xslh apa2..

5y trước

Ye sis. Nk kn jaga dah pckapan. Huhu. Nyesal pula

Ptt nye kalu marah isteri skali pon...dia yg kluar rumah untuk tenang kn fikiran supaya x jd lebih teruk..ni dia yg kunci sis kt luar.??mmg suami yg xde hati perut..lelaki cmni,mmg x baik sis...kejam

5y trước

Tapi skrg dia baik sgt. Maybe dia xtw kesan tu pd baby. Dia dan sy sama2 sedar dah kot pasal benda ni xbaik utk baby

Yes , baby tau apa yg kita buat/ckp . Sbb tu la mau jaga percakapan, xpya sis, xda rezeki. Pengajaran buat semua

5y trước

Satu pngjaran dh. Tapi suami kn fhm isteri pun kerja so biasa kn stress

Ehhh melampau nyaaaa... Geram bace

5y trước

Pengajaran utk sy. Benda ni betul2 tjadi pula