Jahitan epi

Saya pantang dah 35 hari. Jahitan dah elok, benang dah larut, cuma ada merah2 sikit lagi and ada rasa ngilu lagi. Normal ya mommies? Sbb tengok orang ada yang kata 2-3 minggu dah tak rasa apa2#firsttimemom #worriedmomhere

6 Các câu trả lời

recovery rate setiap orang tak sama. macam2 faktor main peranan. jangan risau, selagi tak bernanah atau berdarah semula, inshaAllah dia akan sembuh tu. jaga je sebaik mungkin sampai dia reda merah2 dan ngilu tu.

sy epi skrg dh sbulan lebih ..tp msa hri ke 6 kut benang tertetas jd rengang..smpai skrg merah² lg..yg bawah elok dh kulit isi cntum tp yg atas sikit tu isi tk cantum merH darah lg tp tak sakit

Saya pun episiotomy. Jahitan & luka saya ambil sebulan untuk betul2 sembuh. Saya tak pernah check sendiri. Doktor saya yang akan check waktu checkup.

sye btol2 selesa ble da sbulan lebih..

normal.