due date ikt scan btol atau x

Saya nk tnya...ad x sapa2 y prnah mgndung xthu bla las priod.pastu dktor bg due date ikt scan ja..mmg bsalin ikt date scan tu.atau awai/lewat dr due scan tu.sy tnya sbb sy due ikt scan.xthu las priod sbb lpas ggur.mgndug lg.bkn ap nk stanby blik kg.tkut2 trberanak awai dri due.skrg sy dh 35weeks.rmai ckp akn bsalin awai..btol ka.??

1 Trả lời

Sama dgn sy, pn. Terus lekat pas gugur. EDD tu cuma jangkaan. Biasanya bley jd awal seminggu, ikut tarikh, atau bley jd lambat seminggu. Dan bergantung keadaan kesihatan ibu dan anak jgk. Spe yg ad komplikasi, terus dr bg tarikh serah diri, x tggu EDD pun.