Sawan tangis/colic

Saya nk tnya apa yg ibu2 buat kalau anak menangis sepanjang masa... Anak saya ni sawan tangis/colic saya smpai dh burn out dgr dye asyik nangis je... Kalau ad ibu2 yg sama situasi dgn saya apa yg ibu2 buat utk calm down kan anak? #firstmom

6 Các câu trả lời

selalunya kalau dah comfirm sawan tangis ni kan.. saya nasihatkn jumpa ustaz ja.. kita ikhtiar cara rohani pula.. sbb ubat² moden ni mmg tak ade lah.. try laa sis.. mana tahu berkesan.. btw,, saya ada anak saudra yg mmg sawan tangis.. spanjang nk mmbesar tu.. mmg brubat dan brjmpa dgn ustaz ja.. inshaAllah.. bacaan ayat² al Quran ni mujarab penawarnya..

baby sy macam Tu.. anak ke 6.. panggilan izhar luthfi.. tp org tua sy kata nama tak serasi.. tukar panggil die rosman.. elok trus, dari umur 1bulan dh tukar panggilan nama.. sekarang dh 1 thn 2bln, alhamdulillah cerdik dah.. Lepas Maghrib pun die tido Xde trjaga2 sampai ke subuh kang baru bangun tido..

pegi ig/utube page Baby Language, kat situ dy ajar tenangkan baby newborn. kena search skit kat page dy. ada step2 utk tenangkan baby. klau 4bulan ke atas tu bukan colic dah, baby menangis tu pilihan/x selesa/lapar/kembung.. colic jadi kat newborn je.

Sma dgn baby sy msa bru lahir smpai nk msuk 3 bulan tu asyik menangis je . Setiap msa mnngis , brhenti pn skjap je lpstu smbung ngis . Tpi skrg baby sy dh nk msuk 4 bulan dh ok dh . Dia byk bebel2 je dri mnngis . Mnngis pn time nk susu , kembung , tidur je .

klu sy pergi bidan..tkt ada bnda yg bby nmpk..pelesit hantu rya sbgainya

anak saya time baby pun mcmtu..