Baby 8 bulan

Saya nk tanye kenapa ye baby cirit birit.. Dia aktif mcm biase, makan menyusu semua okay.. Tapi dia cirit birit.. Pergi klinik dpt ubat air garam je😞#pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby

3 Các câu trả lời

anak sy 9bulan bru je keluar wad sbb cirit birit..ari pertama cirit p hosptal xwarded sbb anak xda demam, aktif mcm biasa..mkn n minum bnyk..doktor bg air garam je, anak sy xnak..mcm2 cuba n da baiki food intake, xda kesan, tetap cirit birit..ari ke5 cirit birit p smula hosptal sbb ad darah cket..anak msih aktif n xda demam..doktor suh warded sbb da lama sngt cirit n risau pendarahan xberhenti memandangkan usus bekerja kuat sbb cirit..kat hosptal, check darah, alhamdulillah result okey, pastu amek sample najis nk check jnis jngkitan kuman, alhamdulillah negatif..xda jngkitan kuman..memandangkan anak sy aktif n xdemam, tp cirit berlarutan, doktor pakar on antibiotik n bg susu free laksote nk hentikan darah n nk bg usus anak sy berehat..alhamdulillah, da okey, tp continue susu hosptal bg tuk dua mnggu bg usus btul2 sihat..kmudian tukar semula susu asal..anak xdrip air sbb dia makan n minum bnyk..kalo da bnyak ari cirit, better p klinik atau hosptal ikut keselesaan puan...ad doktor akan bg probiotik tuk usus diorg..

1y trước

Saya da bwk g klinik tp ank aktif doktor just bg air garam

Dah berapa hari? Berapa kali cirit birit dalam sehari? Doktor kata apa? Saya pun pernah jugak baby camtu

1y trước

Anak saya aktif macam biasa. Tak meragam sakit perut pun. Cuma membuang banyak kali dan najisnya pun cair. Pisang dengan buah naga. Saya tak boleh combine dua buah ni dalam satu hari. Kena bagi asing sebab dua2 buah ni high in fiber. Ini untuk anak saya la. Sekarang umur dah setahun, dah boleh dah.

Cuba tanya pediatric susu yang anak minum tu okay ke? Atau mommy bf anak?