Jam cukup 10kick

Saya nk tanya ibu2 sllu ibu2 cukup gerakan 10 pukul berapa ? Saya dri strt 28w smpai 32 ni mmg kadang pkul 4/5/6/7 tp paling bnyk pkul 7 la.. normal ke lewat smpai pkul 7 saya tnya nurse dia ckp mungkin itu jam dia .. sbb saya tgk org lain pkul 3dh ckup 10🤣

11 Các câu trả lời

bby sy pukul 2pm da cukup 10 kick. itu pon sy dah lewatkan kire. klau tak, agaknye tghari da cukup 🤣 bby aktiffff. sampai mlm n mse sy tidur pon mmg dy aktif. lepas lahir pon nampak bby aktif yg amat. same mcm dlm perut dulu 😅 geliat x benti2, kaki manjang tendang2 ke atas. skrg alhamdulillah bby da 10 bulan dan masih aktifffff. mengah mak dia 🤣

mcm bby sy pukul 3 lebih ke 4. 30ptg dh ckup 10 gerakan.. biasa bby sy jam dia makin ptg makin aktif bawak ke 2-3pg aktifnya.. pagi kurg aktif sgt.. kick pun slow je.. biasa sy akan tick kiraan pukul11 keatas sb time tu kuat kicking..tp sy kejut je setiap jam bg rasa ada gerakan start 9.00pg..

Sama sis. Berjoget ptg ke malam. Pagi mmg kuat tido haha. Sbb tu kita kena paham pattern baby kita. Xpe jgn risau kalau xsama dgn org lain. Dr kata asalkan kita paham waktu anak kita.

Sy biasa pling awal jam 4 lebih. pling lewat pkul 7.30 mcm tu.. pling byk 4-6ptg. bby Sy gerak malas wktu pgi. tgh hri bru dpt 2-3kick. ptg bru aktif sikit

dah masuk tengah hari baru dapat 2 kick . pagi memang dia tidur tak aktif . sebab dia dah akti pukul 5pagi sampai 8pagi . petang baru dia aktif

sy paling awl pkul 12 tgh hari da ckup 10 ..tp kdg2 sy sje lewatkan..tkut misi tk percaya😅

baby sy 4-5 ptg. kdg2 tgh hari dah cukup tp lewatkan jugak sbb misi bising xpercaya 😑

Sy setiap 30 minit akan gerak, sy paling awal pukul 2 ptg, paling lmbt 8..

slgi bby bergerak tu normal je..x gerak lgsg spanjang hari tu yg bahaya

Saya Kira pergerakan stiap satu jam...