Pergerakan bayi

Hi saya nk tnya. Skrg sy dh 37weeks+. Normal ke kalau baby kurang gerak? Sbb slalunya jam 4-6 dah lengkap 10 gerakan yg di tick pada buku pink. Tpi dua hari ni pkul 7 & 8 belum ckup lagi.

2 Các câu trả lời

normally biasa je sbb baby da besar and mampat dalam tu. tp kalau puan terlalu risau better pergi emergency. saya haritu 32 weeks kurang gerak pun saya terus pergi emergency and dia pantau. better pergi check. atleast jadi apa apa boleh diselamatkan awal🤍

normal sis.. kandungan makin besar jadi makin mampat nak baby tu bergerak.. tambah lagi klu perut dah start mengeras..