Luahan cara didikan mak mertua

Saya ni duduk dgn mertua tp sy xsuka cara mertua didik ank laki kecuali suami sy laa yg bnyk berubah lps kawin dgn sy. Sy bkje, adik ipar pun bkje tp bila cuti sy pun teringin nak tdur yg lama skit. Bukan lewat sgt pun sy bgun.lps solat subuh sy akn tdo balik sb ank sy ni jns bjaga mlm. Stp mlm yaa..xblh nak lena sgt. Dkt tmpt kje sy mst mgantuk n lesu dgn kje yg bnyk. Sy ni subuh2 dah bgun maak utk ank. Balik kje msak utk suami,basuh gsok baju dll. So bila weekend je sy nak tidur lama skit. Sy bgun dlm 8.30 atau plg lewat 9.30 tp kje sy semua settle. Takkan misssss. Masak,baju, basuh blik air dll. Tp adik ipar sy tu pkl 3 ptg baru bgun keluar mkn masuk balik bilik main game. Hari2 main game game game. Buang sampah pun sy. Amik serai dpn rumah pun sy. Yg sy geram bila sy bgun lewat skit, terus mak mertua buat muka buat perangai. Eh, annoyingnya rsa mcm sy ni bgun pkl 1 2 ptg pastu xbuat apa2. Suami sy pun xbising xmarah sb dia tahu sy letih bgun stp mlm breastfeeding ank,buat susu ank,basuh botol ank,dodoikan ank lg. Hmmm #sekadarluahan

15 Các câu trả lời

sama lh.. lmbt sikit bgn abis kena teriak.. yg ankny(ipar) tdur smpi ptg pun no komen buat dehh ja

4y trước

Ipar tu perempuan ke? Kdg anak perempuan dia tak buat apa2 takisah. Menantu jugak yg kena. 😅

sy rasa dah elok da plan utk kelua dr rumah...mil ats nasib la... ade yg OK ade yg KO...

kesian nye sis..bertabah la..tp knp sume kje awk yg kne buat??..

sabar la sis. ade ibu mertua yg memahami ade yg x.

suami awk x bantu ke semuanya awk buat?