lapar jee kerja saya?

Saya ni asik makan jew kerja saya..baby baru 6week..malam pom saya asik makan ..saya nak tanya ..malam2 makan nasi xpe kew?

12 Các câu trả lời

Makan je sis . Selagi selera terbuka. Nnti tetiber hormon tak nak makan susah pulak. Asal tak makan sampai doctor kate memudaratkan kandungan sudah... Hehehe

5y trước

Hihih tq sis..saya pom asik mkn jew skrg..hm baru 6week dh makan banyak..nt kalau dh berbulan2 mesty besar lagi kan 😁😁😁😁

Kena kawal jugak sis. Kalau berat naik mendadak. Nanti risiko. Nurse kan pantau berat badan. Kalau 1st trimester ni biasanya kena naik 0.5kg je sebulan.

5y trước

Sy masa minum air gula tu sy bawak sendiri yg perisa oren beli dr farmasi. Alhamdulillah tekak boleh telan. Result pun cantik je. Takde gdm. Hopefully tak lalui pengalaman air gula x seronok. Namti 7 bulan kena minum lg sekali, sy nak spare jugak siap2 yg perisa oren.

Okay lah tu sis.. Sy 6week sehingga sekarang dah 13week, tak bole nk mkn. Mkn je muntah.. Jadi takut nk mkn..

5y trước

Huhu.. Harap2 cepat hilang.. Tq sis😊

Tak pe sis.. Mmg mcm tu, klu sis rasa lapar, makan je walaupun tgh mlm. Nanti sis tak boleh nak tido dan tiada tenaga.

5y trước

Oh ykew..hihihih

biasala tu... hati2 ye.. jgn dpt diabetik masa mgandung pulak... bykkn mkn buah n sayursn utk ganti nasi

5y trước

Terima kasih sis😘

Sama laa. Mkn je haa , leps ni dah tkleh mkn mcm2 dah. Sy mkn berat asyik kena tgr ja dgn nurse 🤣

5y trước

Haahah ..sama la macam saya..hahahahahahaha gemuk is comel😍😁

Saya pun mcm sis Klau x MKN x boleh nk tdo smpai siap tapau mknan dkt suami TGH MLM nk mkn

5y trước

Hahaahah ..kalau xmakan xboleh tido😢..kalau tgah tido pom bgn lagi sebab lapar ..hahahah

Kurangkan sis. Takut berat badan naik. Kang kena minum air gula pulakk 😅😅

5y trước

Aaa saya rasa pom kena kurang kan jgk ..allaaaa paling xsuka minum air gula ..hahahah tq ye sis💋

Mkn dlm portion yg sikit sjalah.. nk tmbhan.. mkn bread.

5y trước

Oh ykew ..tq ye sis💋💋

Sy pun cm ni..lapar je manjang..smpaii mlm pun mkn..

5y trước

Hehehehehe.yg pntg ade selera mkn.kawal je lah air manis byk kn minum air putih..in sha Allah baik je