Asyik keluar balik susu

Saya newmom, ni first baby. Baby dah masuk sebulan, berat naik cantik cuma saya risau sbb dia minum mesti muntah susu balik. Saya dah cuba bagi dia straight 3 oz minum. Lepas tu masa nak burp, mesti akan keluar balik susu..kekadang risau susu yg minum tu tak masuk 3oz pun. So saya tukar plak, saya buat 1oz & 2oz, tapi still kalau nak sendawa tu mesti muntah juga. Mcm mana hack untuk bagi baby minum sebenarnya. Saya epmom & bagi fm juga.

2 Các câu trả lời

Maybe dia mmg dah ada angin dlm perut, cuba sendawakan dulu sblm bg susu. Tp klu berat ok sbnrny takde problem. Gag reflex dia je yg tak berapa ok lg, lgpn br sebulan kan. Kalau dia minum botol takde mcm tertelan angin ikutkan tak perlu sendawakan. Sbb botol skrg kan byk dah anti colic.

gap bg fm brp jam? 1bln klu fm 2oz dh cukup.