Baby kerap muntah

Nak tanya, kenapa baby 2 bulan kerap muntah. dah burp kan, dah sapu minyak telon, dah kentut, dah berak, perut tak keras. tapi bila susu, dia muntahkan balik. dlm sehari ada 2,3x mcm tu. dia muntah bukam jeluak, tapi muntah bnyk. 2oz dia minum, 2oz juga d muntahkan. nak kata overfeed dah jarak 3 jam kot, ada smpai jarak 4 jam. minum susu bukannya bnyk, 2oz je. stress sy dibuatnya. tapi baby muntah tak nmpk mcm kesakitan, lpas muntah tu, dia boleh ketawa senyum2, sdgkan sy dah panik dah nmpk dia muntah mcm tu. baby miz feeding. nak kata alergik susu lembu, susu badan yg dia minum pun dia muntahkan juga. pening lah. risau menjejaskan berat baby.

2 Các câu trả lời

sama sis baby sy 2 bulan kerap muntah. kalau susu formula muntah sikit je. susu badan mcm muntah semuaaa. x tau la kenapa

10mo trước

skarang baby sis 2 bulan juga ke sis, atau pun masa dia 2 bulan dia mcm tu?

flow susu macam mne? mungkin flow susu laju & kena ada stop2 waktu menyusu