bayi makan kek/makanan manis

Hi, saya new mom just nak luah dan tanya pendapat mommies semua🥹 anak saya baru je 6m, baru je start makan. family in law saya jenis bagi je apa2 dekat baby yg boleh start makan dengan alasan kesian. baru ni mak mentua saya nak calit kek which is kek tu memang manis la. hatta calit sikit, saya mcm tak berkenan sebenarny dan risau la. Apa pandangan ibu2 sekalian?

3 Các câu trả lời

Kena cakap Kena pesan Setiap kali saya balik kg saya cakap siap2, nak suap anak saya makan ka minum ka bagitau saya dulu… Pernah sekali balik rumah mil dia bagi anak saya umo setahun minum air bergas, tapi tak sempat minum cawan terjatuh, saya bau air tu tau air bergas, saya tanya anak sapa bagi dia tunjuk nenek, saya cakap elok2 la kat mil kata anak saya minum air masak ja air lain tak minum… Kita ada hak untuk bersuara itu anak kita Kalau jadi apa2 pada anak kita yang tanggung

Hahah sama la. Saya pon MIL suka dok bagi tu ini. Kadang geram je. Kdg tu saya tarik muka jugak kdg tu saya bersuara jugak. Anak kita, kita stdy da rules pe semua. Die memandai