ibu

saya nak tnya . saya bersalin masuk hri ni yg ke 8 hri sdh bole ke minum air teh ais

51 Các câu trả lời

Sy pantang ais smpai 44.hari je...kadang dalam pantang pun minum jugak tp x byk bg rasa basah tekak aje..tu pun x slalu..boleh kira brapa kali jer😂.kalau teringin ais sejuk sgt sy letak buah oren sanquick dalam peti ais lepas tu makan sejuk2.sambil minum air masak..hehe..

Jgn lagi. Awal lgi tu.. Sy lepas pantang baru minum.. Stgh org pantang lama jugak ais.. Kalau nk badan elok.. Minum air suam jaa... Tp sy ta kuat. Sbb ais buat sy hilang dahaga... Kalo minum air suam. Rasa ta puas jaa.. Hehehehe.

Msh awal lg minum teh ais,sya sampai anak agak besar dlm umur 6bln baru cuba2 minum yg sejuk2 tu pon tkde ice hanya sejuk kan je ,jaga badan elok2 mknan minuman pon pengaruh jgk tu tuk kesihatan so mkn minum kena jaga jgk

Awal² berpantang saya tak berani nak minum ais sebab takut badan sejuk masuk angin. Saya minum ais pun lepas baby dah berumur 3 bulan. Itu pun saya minum air sejuk coway je sekadar untuk hilang dahaga.

8 Hari lepas bersalin? Awak berpantang ke tidak..boleh search Google apa boleh makan Dan apa Yang Tak boleh..nyilu pula bila dengar ais..sya ne takut punya pasal mahu setahun Tak minum air ais

klu mampu thn selama setahun.. klu xblh cukup thn selama 100 hari.. mungkin bdn masing² berbeza.. ade yg rasa effect dia segera.. mungkin ade yang mkn mase bertahun baru rase sakit urat 😊

sy mnum jugak ais,tp pas abis pantang, tu pun seteguk dua je la. berpantang time cuaca panas cmni mmg sgt2 mencabar, mnum air masak terasa pedih tekak..mcm x cukup air..😅😅

nama pon brpantang...mmg la terliur tgk org len minum sedap2..hahaa. hrp bersabar la.. sy dulu bersalin time nk raya.. sabo je la tgk org len mkn sedap wktu raya. hahahaha...

Tgh pantang nk minum ais? Jgn cr nahas. Klu x sakit time pantang, nnti time tua naiklah penyakit mcm2. Dhlah teh tu boleh buat badan berangin. Ini lagi ais

Jangan la sis....teh tu angin..ais tu kena pantang 100 hari...jaga la tubuh badan kita sis...kita nk guna lama tubuh badan kita...jaga baik² ya sis...