Skincare for preggy mom

Hi all! Saya nak tnya lately pregnancy ni byk ingredients yg preggy mom cannot use like salicylic acid. But, siapa tahu kalau alpha arbutin is it safe for preggy mom? #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp #jangandibully

Skincare for preggy mom
1 Trả lời

betul alpha arbutin mmg family hydroquinone yg patut sis elakkan. vit c pun boleh cerahkan kulit jgk, slmt utk wanita hamil. pilih serum vit c yg x kuat sgt 5-15% ke. salicylic acid tu ok je asalkan x tlalu kuat. kalau sis risau beli pcuci muka yg ada salicylic acid sbb produk tu kita bilas balik dgn air x mcm toner/serum yg kita biar berjam2 dkt muka