Minum susu kurang

Hi saya nak tanya tak apa ke bayi 9 bulan minum susu kurang.Start 8 pagi dia bangun saya bagi sarapan.Lepas sejam lebih dia akan minum susu dalam 6oz.Makan tengahari pukul 1 tengahari banyak lepas tu taknak susu dah sampai makan petang.Lepas makan petang dia minum susu dalam 4oz.Malam pukul 8:30 dia makan sikit lepas tu pukul 12 malam baru minum susu balik.Dan last minum susu pulak pukul 6 pagi.Tak apa ke macam tu ye ?

3 Các câu trả lời

Agak sikit minumnya..kalau die krg kat susu, maybe makanan dia yang kena lebihkan susu..tapi kalau gap minom susu dia masih maintain cth cm setiap 4-6jam sebab mcm anak sy boy masa belum makan, minom susu 5oz per feeding, dlm 900ml-1100ml sehari..now dh makan pon susu masih maintain. Kalau terkurang 1 feeding ke, paling2 dia akan bgn malam & mintak gantikan 1 feeding tu balik..

biasanya ank start makan memang akan kurng susu . like my baby ... sebelum makan boleh habis 8pack susu 600gram .. now berkurang jadi 4 pack sahaja sehari dia akan minum paling banyak 5kali dalam 24jam

OK je macam tu sbb makan banyak. . Dia pun makan berselera kan