Gastrik/Pedih ulu hati

hi, saya nak tanya. smlam saya kne gastrik sampai muntah2 dan cirit birit. sy da pergi klinik swasta n dpt ubat. harini pedih ulu hati dan muntah da takde tp cirit birit dan rasa mencucuk2/ memulas kat perut masih ada. smlm doc ckp klu sakit mencucuk/memulas kt perut tu normal asalkan bukan sakit kat ari-ari. tp saya rasa sgt tak selesa sbb nak berdiri tegak rasa mencucuk/memulas, nak duduk rasa mencucuk/memulas. saya taktau nak describe mencucuk ke memulas ke yg penting rasa tak selesa. boleh bg pendapat? #firstbaby #18week

1 Trả lời

cakap kat doktor awak bukan kena sakit ulu hati. tapi gastrik. sakit ulu hati ngan gastrik lain. sebab saya pernah kena gastrik teruk. memang beza. dia lebih kurang, tempat pun nak dekat, tapi gastrik teruk lagi. saya pernah dengar masa mengandung boleh makan gaviscon. cuba check farmasi terdekat dan tanya budak medical di kaunter tu