upt positif tapi takde kantung

hi saya nak tanya saya dah test upt kat klinik upt pun positif, lepastu saya ada brown spotingg and saya terus pergi hospital sbb saya risau dgn kandung, tapi bila scan kat hus kantung takde. normal ke 6weeks kantung taknmpak lagi. masa scan kat bawah tu saya bleeding, doktor pun tak bagi ubat apa2. apa patut saya buat utk selamatkan baby saya. ni baby sya yg kedua, first tu gugur 😌#firstmom #bantujawab #ingintahu #Sharing_dong_Bund #bantusharing

upt positif tapi takde kantung
9 Các câu trả lời

Sy haritu mcm tu jugak. Bila pegi scan takde kantung. So doc tanya upt tu naik samar2 atau lg terang dr control line, sy cakap samar2. Doc cakap kalau samar2 lg mmg normal la kantung tak nampak lg sbb masih terlalu awal. Mungkin tarikh persenyawaan tu lewat skit. Nnt bila line lg pekat dr control line, scan sekali lg. Sy bila line dah pekat, pegi scan semula mmg nampak kantung

Selalunya kalau tanya doktor normal je. Maybe usia kandungan lebih awal dari tarikh last menstrual period. Boleh jadi lmp 6 minggu tapi sebenarnya baby baru 4-5 minggu. InshaAllah semoga yg baik2 utk awak dear. Untuk spotting tu kalau light spotting pun common juga sbb tu implantation bleeding. Selagi jumlahnya tak banyak dan takde cramping yg teruk.

memang 6weeks xnampak kantung lagi. Jngn risau insyaAllah ada rezki awk. Sabar k. Datang klinik 2weeks lagi utk scan. Biasanya 7-9weeks tu dh nmpk kantung. Sy 7weeks dlu pon blom nmpk . 9weeks bru nmpk

spotting tuh still keluar lagi ke ? if still keluar mcm darah period biasa gugur and akan keluar ketulan kulit ayam . macam saya harituh bulan 12 gugur masa minggu ke5 . now alhamdulilah pregnant lagi.

Saya pun ada spotting coklat minggu lepas. Ingatkan period, jadi saya tak solat... Tapi lepas tu tak keluar apa dah sampai malam. Saja cek UPT, positif rupa-rupanya. Terus saya qadha solat.

sama sis... pregnant 6wek kantong xnampak scan kosong tapi check upt 2line .. saya pun Ada keluar coklat pekat time pagi je itu pun setitik 2 je sekali je 2 hari sekali Ada keluar la time pagi..

7mo trước

baru je saya scan tadi sis kene tunggu 2 minggu lagi

Sama mcm saya jugak ni sis. Saya scan 2weeks nanti baru nampak kantung. Semoga baby kuat ya!

Lagi 2 minggu cek balik OK. Doa elok2, jngn over thinking.

mcm sy