ADA YANG TAHU ? ATAU ADA YANG PENGALAMAN TAK?

saya nak tanya , saya ambil perancang cucuk depo . dah tiga kali tak silap . period mmng tak stabil . kdg datang 3hari , kdang 7hari , kdg 1hari . 31/08 first day period , 01/09 last day period (ptg) . saya bersama dengan suami , 03/09 dengan 05/09 . lepas dua hari , saya rasa dekat ari ari (bahagian bawah perut) sakit . mcm nak datang period . emosi saya kdg tak stabil . actually simptom ni masa saya mengandung anak first dengan anak second . sama simptom . tapi sekarang ni saya ambil perancang cucuk . boleh jadi pregnant jugak tak ? atau tu hormon kacau saja ? dah check pregnancy test . result negatif . ada sapa sapa tahu ? boleh tolong saya tak?

1 Trả lời

Means depo kurang sesuai dengan sis Dia kacau hormon sis Saya ambik depo sebelum ni Simptom sama macam sis So doctor suggest tukar pakai iucd Iucd takda ubat so tak ganggu hormones Saya pakai iucd dah 3thn alhamdulillah period regular setiap bulan Emoai stabil

3t trước

Sis cuba jumpa doctor yang sis selalu cucuk depo tu Bagitau situasi sis Mungkin sis bole prefer tukar jenis perancang Kalau implant ubat sama dengan depo Kalau pills ada ubat so sedikit sebanyak mungkin akan ganggu hormon Tapi better sis tanya doctor mana yang terbaik dengan situasi sis