Chemical pregnancy

Saya nak tanya sapa dekat sini yang pernah mengalami chemical pregnancy ? Haritu saya test upt positif, tapi harini saya test upt dah jadi negatif and saya ada keluar darah sikit dah 6 hari. Chemical pregnancy ni kire gugur ke macam mane ye ?

7 Các câu trả lời

ye, chemical pregnancy mmg akn gugur.. means dia bru nk menempel kt dinding rahim, tp xlekat.. then gugur lah, org yg xtawu dia dh pregnant maybe akn igt period biasa sbb igt drh yg turun tu drh period walhal drah gugur.. sy camtu lah, awal2 kawin dlu bodo lg xtaw apa.. kawin hjung bulan 11,bulan 12 period.. bulan 1 period xdtg, lewat smggu tp xnak cek lg.. pas tu tiba2 sy sakit senggugut yg teramat sakit sgt, xpnh2 lg rsa sakit mcm tu skali.. igt nk period biasa, g emergency doc scan bawah tgok ad kantung dh 4weeks 5days msa tu.. doc ckap kandungan xjd sbb time tu drh byk dh turun, tp bila doc bt upt negatif.. scan ad kantung😅

2y trước

I see. Dulu saya chemical pregnancy . Tapi pantang juga sebulan😂 ni alhamdulillah mengandung utk yg kedua. Baru 5minggu. Tp check baru ade kantung. Moga kalini rezeki saya dan suami🙃🙃

Saya pernah rasa, dia keluar macam isi ikan yang pink2 tu, upt saya positif tapi lepas seminggu dia keluar, and dia kluar mcm period la. So bila ke doc, doc kata mgkin chemical prgnancy and yang kluar tu dinding rahim yang menebal tu. Masa tu doc sggstkan jgn skip acid folic dan saya ada vitamin yan doc bagi utk stabilkan hormon. Gitu la. Lepas 3 bulan saya lekat balik, tapi gugur kandungan di 3 bulan, ni saya lekat balik lepas 2 bulan keguguran. hehee. Doc pesan suruh jarakkan 3-6 bulan lepas gugur, tapi lekat tak smpai 3 bulan. Sekarang baru 5w.Tak pe sis lepas ni mana nk tau rezeki sis pulak.

2y trước

vitamin yang doc bagi tu, EPO, saya makan yang tu, period dtg lancar, regular lepas chemical prgnancy tu. Tapi update terkini, saya gugur lagi lepas gugur kandungan 3 bulan saya gugur, doc marah sebab rahim tak cukup kuat sepenuhnyaa😥

sy penah…bertahan 5week2day je..detect upt wktu 4weeks n pantau line tkde progress.. still samar.. guna clearblue 1-2 prgnant.. guna 1st respon pun naik dua line..delay period 6 hari n upt still samar dan kemudian prut kramp mcm sgugut dan terus kluar darah period mcm biasa cumanya rasa kram tu lebih sakit berbanding period biasa.. dikira kndungan tak menjadi puan..n gugur jadi darah period mcm biasa.. puan boleh google untuk info

sy pernah. pakai upt biasa naik line samar. pakai dip n tell pun samar juga. n then sy repeat dgn clear blue naik double line. pergi scan doctor ckp rahim tebal mungkin masih baru. hari2 sy buat upt tp line makin pudar. 3 4 hari lepas tu sy period.

2y trước

alhamdulillah. dah 13 weeks skrg. yg masa chemical pregnancy tu bulan 3. bulan 5 sy preggy lagi. 🥰

Chemical pregnancy ni kandungan tak jadi.. tak sempat dia menempel dah gugur.. usually sbabkan abnormal chromosome, sperm x sihat, telur/ovum x sihat, kecacatan semasa persenyawaan.

2y trước

yes betul jacyntha.. pernah jadi dkt sya.. sya check upt 2 hari sebelum period, naik double line samar².. lepas 2 hari tu keluar period mcm biasa.. bila check dekat klinik swasta, doktor scan x de apa pon dkt rahim.. kantung pon x de.. doktor check darah pon x de bacaan yg sya mengandung. bila check upt balik memang jadi negative..

sama mcm sy .. 7/6 upt sy line sama2 .. 23/6 jadi negetive .. tp tak da turun darah sampai skrg .. doc kk bg ubat acid folid je ..

pg klinik scan. kalau pregnant dinding rahim akan tebal.

2y trước

pegi terus. ckp ade bleeding.