Xambik perancang

Saya nak tanya pengalaman ibu..saya lepas 4 bulan bersalin dah dtg period ..skrg dah 5 bulan lepas bersalin period xdtg plak...ade kemungkinan hamil ke...saya full bf anak saya...normal ke klaw anak menyusu kuat jadi kacau period jadi xteratur...

13 Các câu trả lời

Hi awak. Awak dah berapa hari delay? Saya full bf dan rancang sendiri. Datang period 6 bulan lepas bersalin. Tapi cycle period dah berubah jadi tak teratur. Akan ada bulan yang lewat 3-4 hari. Situasi ni normal sebab perubahan hormon. Sekarang anak dah setahun masih lagi period tak teratur.

2y trước

Takpe awakk memahami. Saya pulak sebelum kahwin jenis period teratur. Badan penat, stress pun boleh delay period jugak sis. Semoga dipermudahkan

normal tapi kena hati² juga takut sangkut, saya dulu fully bf 7bulan baru period, lepas tu tak teratur sebulan dtg sebulan tak dtg period, baby 1tahun pregnant lagi tapi takde rezeki 3 bulan gugur, lepas tu period masih tak teratur, 6bulan kemudian pregnant lagi skrg 25week 😬

dah check upt ke sis? saya period baru sekali lepas bersalin 9 bulan. baby full bf. check masa lewat seminggu negatif, dua minggu pun negatif. ingat sebab hormon. dua bulan rasa lain check positif 😅 bila dtg haid maksudnya subur. kena extra careful

normal sis kalau fully bf. ada ibu yang fully bf, kadang sampai setahun tak period. tapi tu la bila tak period, taktau bila waktu subur, lagi lagi tak amik perancang, so kena berhati hati.

2y trước

tu la sis..kene hati2..klaw rasa masih was2 nti saya beli upt..tq sis info

Hai awk, sy pun full bf bby..masa bby setahun masa birthday dia baru sy period .hehehe..apa yg saya tau, bf baby pun salah 1 perancang jugak. Tapi apa² pun buat check up lebih tepat ya

Sy bersalin bulan 8/22, bulan 1&2/23 dtg priod, bulan 3/23 period delay, check² alhamdulillah rezeki Allah bagi walaupun rasa mcm awal lagi 🙃🙃 Sy full bf n x amik perancang

2y trước

alhamdulillah rezeki sis cepat lekat...saya seblom nie pon rancng sendiri..5 tahun bru lekat..ikotkan skrg xsedia lgi...bile lewat jadi xsng dduk..nie pon dok rasa ngilu lgi🤭🤭

Normal sis. Saya setahun tak period. Full bf. Mmg anak kuat menyusu. Risau jugak memula. Tapi after setahun baru dtg period. Baru teratur balik lepastu.

saya ambik perancang. awal bulan 3 cucuk depo. after beranak 1/1/23 , period 14/2 dan 22/3 . fully bf . cycle period on time lagi setakat ni

2y trước

bile ambik perancng jadi lege ckit kan sis...tpi saya rancng sendiri .sebelom nie pon rancng sendiri 5 tahun bru lekat

Normal period tak teratur bila menyusu. Tapi kemungkinan untuk pregnant pun ada. So kalau risau boleh try buat upt

normal klau bf period tak tratur sis, tp klau sis risau boleh cek upt ya