Cuti bersalin

Saya nak tanya, patut bila ya nak apply cuti bersalin awal ? Sebab sy bkerja di kl, nak bersalin di kedah dekat nan parent??? Due 20/12, sapa yg ad pengalaman bole bgtau #anakfirst #xdepengalaman

6 Các câu trả lời

sy dulu anak first sbb nak bersalin dkt kampung apply cuti dua minggu awl. igt bersalin awl la..sbb kerja byk bdiri jalan sana sini. rupanya tepat EDD jgk branak. bazir jgk kt situ 2 minggu. tp tarikh bersalin ni takleh nk duga. kalau nak plan bersalin jauh, ready la awl 2 minggu

kawan saya kebanyakan apply seminggu dari tarikh bersalin. tapi ada jugak yg bersalin lebih awal dari tarikh cuti, kes yg ni, semua apply tarikh baru lepas dah selamat bersalin n dah selesai semua proses.

Saya due 14/10, dr suruh balik awal bulan takut bersalin awai. Dr risau kalau lama2 dlm kereta nnti cepat turun.So skrng dh kat aloqstaq. tggu hri

Maaf, sy pon tgh mengandung anak ptama jd belum ada pengalaman. Sy pon tertanya2 jgk. Mgkin ada ibu2 lain yg boleh membantu

utk elak tergesa2 dan rasa bimbang, puan boleh apply cuti 2minggu sebelum EDD. semoga dipermudahkan :)

selalu 2 mggu awal sbb kbykannkbykannya 38w cmtu baby dah matang..bila2 je bleh deliver