sakit macam senggugut tapi sekali sekala

saya nak tanya normal ke kalau di awal hamil tu kerap rasa mcam senggugut? lama mana dia akan rasa camtu ye? dan normal ke kalau awal hamil tu tak muntah2 pening ? perut saya kerap rasa mcam angin dan selalu sedawa dan kentut. makan pulak tak berapa nak lalu sgt.. nak taw sbb skrg ni pkp sush pulak nk ke klinik

1 Trả lời

Semuanya normal sis. Yg penting jangan biar perut kosong. Kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Makan je ape2. Buah, sayur, roti, pasta. Kalau tak makan lagi sebu perut.

4y trước

Yup. Preggy memang senang perut masuk angin. So apa2 pun tetap kena makan.