Berat badan susah nak kawal minggu ke berapa?

Saya nak tanya .. masa buka buku saya underweight 40 kg .. lepastu check up 21w berat dah 44.6kg hb low jadi kena dtg 2 minggu lepastu.. masa 23w berat turun 600g tapi hb ok dah .. minggu depan nak check up 28w dengan doktor n nurse . Skali dengan cucuk kancing gigi. 🤣 sebab banyak sangat nak buat time tu rasa nervous plak . Minta2 sangat takde masalah tapi baby bump dah besar 2 kali gnda dari bulan lepas risau berat naik byk tapi saya makan tak banyak ada hri tk makan nasi .. ni air gula pon blom minum lagi .. takut semua benda kena buat satu haritu 🤣 agak2 berat susah nak kawal start minggu ke berapa ye ?

4 Các câu trả lời

Sy mase pregnant sy xkawal berat pun.. mkn jee semua ikut anak tekak.. buka buku berat 48kg.. mase due 70kg.. anak 7m+ turun 46kg..🤣 mase pregnant nurse tegur jaga mkn sbb tkut lekat gdm.. sy tngah mlm bgn mkn nasi lagii.. kalau mkn biakut or roti still gastrik dtg.. 😅 sy mkn jelaa asalkan xketaq.. heheh.. Alhamdulillah gdm xade.. bby pun kluar 2.54kg.. xbesaq..

sy pun underweight before pregnant. masa 1st trim tak naik langsing berat saya but progress baby ok. tanya doc , doc kata normal. berat akan start naik masa trim 2 and naik dgn jaya masa trim 3. sy now 6 bulan setakat ni total naik saya dlm 5kg dari berat asal. doc sy kata ok . and baby pun ok

bergantung pd bdn msing2. klu underweight xde mslh sgt klu naik...sbb mmg berat kena naik pun. dktr akn pantau extra pd ibu yg bmi dia obese sbb ada limit.

26week now and dah naik 15kg. Bila tnya nurse mcm mne nak kawal dia ckp tkpe makan selagi boleh makan 😂. Setiap kali timbang mesti risau