Period on off

saya nak tanya , lepas bersalin dalam 9 atau 10 bulan saya dah datang period . tapi sekarang ni dia on off . contoh bulan 6 tak datang lepastu bulan 7 8 period bulan 9 tak datang pula . bulan 10 ni tak tahu la datang ka tak . masa bulan yang tak datang tu kdg2 dok berasa senggugut sakit perut sakit badan2 tapi tak mai pun . normal ka mak2 ? siapa pernah jadi macam ni ? mohon pencerahan boleh ? dah cari google tapi tak membantu. terima kasih #firstmom

2 Các câu trả lời

Cousin saya fully BF and rancang sendiri. Situasi dia sama macam awak. Period macam biskut. Bawah 2 tahun normal period tak teratur. Lepas 2 tahun masih tak teratur, baru jumpa OBGYN

3d trước

oooo fahamm . terima kasih sis ❤️

Kalau sis fully breastfeeding atau ada ambil perancang mmg hormon mcm tu sis. Jadi ianya normal. Kalau sis terlalu risau sgt, boleh check pregnancy test. Saya mcm tu juga. 😅

3d trước

Apa2 double triple protection sis. Kemungkinan mengandung lagi tu boleh jadi juga. Kena minta kerjasama suami sekali kalau taknak terbabas mengandung jarak dekat. Tapi kalau dh ter tu, terima lah anggap sahaja rezeki. 😅