sampai umur berapa

saya nak tanya la sampai umur anak berapa ya masukkan barang dalam mulut mengutip ? #firstmom #ingintahu #seriusnanya

5 Các câu trả lời

ikut anak2 sis .anak sulung saya boy 4years smpai skrang kdang msukkan bnda2 pelik dlm mulut .sejenis klu bosan msukkan benda dlm mulut .klu nmpk saya trus dia kluarkan . anak saya girl 2years+ dah tak msukkan benda dlm mulut .yg girl ni cept faham and dia rsa kotor klu msukkan brang kt lntai dlm mulut . so tak kira umur kena sentisa pantau dan ingatkan ..

Anak sampai umur berapa pun kena pantau sentiasa sis.. Ada kawan saya anak dah 5 tahun pun kena opret keluarkan bateri dari perut. Ada tu masukkan tisu dalam hidung. Kalau boleh benda2 kecik2 memang jangan la biar bersepah 😊

12mo trước

ya memang kadang klau saya nampak mmg saya akan cakap then halang .

anak saya 6 tahun pun masih masuk benda bukan2 dlm mulut 🤦🏻‍♀️ pening nk kene pantau sokmo

limit 3 tahun. lepas 3 tahun still ada masalah masuk brg dlm mulut maknanya dia ada masalah sensory

not sure..tp maybe before 3 tahun kot