Upt positif

Hi, saya nak tanya kalau upt CB naik pregnant 2-3 untuk confirm dgn doktor boleh scan tak dekat klinik ? #bantusharing

6 Các câu trả lời

Boleh je pegi scan utk confirm. Cuma kalau awal sgt, possibility utk Belum nmpak tu ada. Sbb tu kena confirm kan jgk bila last period, utk kira anggaran minggu. Dah berapa minggu. Utk gi scan ni, Kalau sis pernah ada risiko pregnancy sebelum ni, better cepat kan ke klinik. Sbb kita gi cek, bukan suka2 semata nak tgk detak jantung janin, tapi nak make sure pregnancy kita sihat, bukan luar rahim. (Better yg ada buat scan tvs) Tapi kalau ni first pregnancy, and takda tanda2 pelik mcm spotting whatsoever boleh la kot tgu until 7/8weeks utk nmpak janin tu. Sbb slalu baca org komen, kita gi scan sbb sekadar nk nmpak janin, jantung. Walhal yg utama nak tgk, betul ke pregnancy tu sihat, kedudukan janin tu okay ke.

awak kira tarikh last hari pertama awak period. kalo baru 5 6 weeks saya sarankan tkyh p scan lgi sbb kemungkinan tk nmpk lgi. tgu bgi beso sikit baru p scan. tips sbelum nk p scan tu mnum air kosong bnyk bnyk bgi pundi kencing penuh insyaallah senang nmpk janin. jaga diri ok smentara nk tgu hari nk scan nt💖 congrats mumy to be💐💐

3y trước

Betul3

Bettertunggu sehingga 6 minggu sis. Nampak kantung. Bila 10 minggu lg clear

bole saya tahu kalau ibu selesma ubat ape yng bole di makan

Klau scan risau belum nmpk lagi. Better tggu 8w ye

tunggu 8w