Biji² merah di muka

Saya nak tanya ' ini ruam susu ke apa? Ibu² ada suggestion tak macam mana nak hilangkan? #seriusnanya #pleasehelp

Biji² merah di muka
12 Các câu trả lời

Hi sis,anak sy pun ada bintik2 merah. At first sy pun risau,org tua2 ckp ruam susu .Tp sy ni skeptical sikit (sb anak sy bkn hnya di pipi), kalau ruam susu, ia hanya di bahagian yg terkena susu. Jikalau lebih dari kawasan menyusu, ia dipanggil "Baby Acne". X gatal dan x sakit sis. Nnt dia akn hilang sendiri. Anak sy ada bintik2 merah di muka, badan, telinga, lengan dan kepala. Dulu ketara lama2 hilang. Kalau ada sekali sekala, mungkin ruam panas. Baby acne akan hilang dlm beberapa minggu insha allah. Ada je ubat kalau nk hilangkn, tp sy risau x kene dgn kulit bayi, jdinya sy biarkan. Harap penerangan sy dapat kurangkan kerisauan sis

baby mudah kena ruam mcm ni. selalunya sbb cuaca panas, misi dtg cek akan pesan jgn bagi baby panas,mudah kena ruam. sapu je calamine losyen, mintak kt kk, lepas mandi sapu, nnti lega lah baby sbb losyen calamine bantu kurangkan rasa gatal x selesa tu.

Anak saya jadi merah mcm ni jugak sbb saya makan ayam.. bila saya stop makan ayam, after 3-4 days bf baru hilang gatal merah ni...saya x letak apa2 lotion just kene sabar ke tunggu hilang sendiri, tp bagi baby pakai mittens ..

hai sis..boleh cuba apply krim aloevera ni..ank sy dr bby smpai skrg dh 2thn setia dgn krim ni utk mslah ruam gatal2 kulit..semua boleh hilng.mmg bkesan..bole pm sy klu nk bli.

hai sis..boleh cuba apply krim aloevera ni..ank sy dr bby smpai skrg dh 2thn setia dgn krim ni utk mslah ruam gatal2 kulit..semua boleh hilng.mmg bkesan..bole pm sy klu nk order.

2y trước

sis boleh pm sy klu nk tau lanjut tntg produk www.wasap.my/601111404796seteczema

anak saya haritu pon macam ni. ada yang kata ruam susu. ada yang kata sabun tak rasi dengan anak. so saya pon try tukar sabun dan pakaikan dia suu balm. alhamdulillah ok.

sis boleh tryy ni , memang menjadi utk ruam atau eczema baby . pkai slps mandi n sblm tidur calit sikit dkt seluruh muka baby and sapu lembutt atau urutan muka baby

try cream ni.. dlu ank sy pkai ni..alhamdulillah ok

cuba pakai losyen ni..inn Shaa Allah ok

Saya letak vaseline je hilang