Kos bersalin

Saya nak tanya ibu2 yg baru bersalin. Berapa kos kena prepare untuk bersalin di hospital kerajaan? Masa daftar ada kena bayar pendahuluan tak? Mohon share

30 Các câu trả lời

Assalamualaikum..nak tnya, ada tak momy yg sudah bersalin dkt husm? apa prosedur dia? kos nya? wad nye pilih mcm ne? sorry byk pertanyaan sebab 1st mom, due date march 2023.

Masa anak first dulu, masa daftar suami byr Rm5 je. Lepas discharge, dlm belas2 ringgit je utk normal, klu czer pun rasa plg tggi pun Rm100++ gitu. Ni Gov hosp.

klau hspitl mlka xde depo, nk discaj bru thu bill brpe anggaran kelas 3 semalam bru rm15 klau x silap sy... klau ad guna alat ii lain mybe harga akn berlainan

Bersalin hospital gov ni ikut atas rate hospital tu jugak & kos2 lain mcm ambik darah apa semua la.. tp biasanya sy tgk mmg xlebih dari rm300

Baru bersalin kat hsa jb 20.1 haritu deposit dalam 20. Keluar bayar lagy 30. Total 50 bersalin normal dok wad 3 hari 2 malam kelas 3.

Kalau sy, bersalin di hosp sg buloh.. bersalin normal warded 5 hari.. ward kelas ke3 bayar RM40 je

hanya 70.00 ringgit date sy bersalin : 11/1/23 dua Hari I tinggal hospital klang .

kalau hosp shah alam,xde kena byrn. sbb guna gl. anak msuk nicu 1hari,bayar rm3 je. 😅

1y trước

ye awk. kena bwk surat GL tu time daftar & check out

anak first 85.7rm anak second 72rm saja hospital seberang jaya pulau Pinang

Tahun 2020, dalam 300 sbb sy czer & anak warded..